Julehilsen fra rektor

Ettertanke, håp og framtidstro

2020 har vært et annerledes år. Vi visste ikke at pandemi, korona, covid-19 og kohort skulle bli de mest brukte ordene. Vi visste ikke at vi skulle være med på å skrive historie med stengte skoler, fjernundervisning, gule og røde smittenivåer, være hjemme med litt hoste og snørr, sperrebånd, 1-meters regel og håndsprit.

Elevene har vist å takle omstillingene svært godt. Selv om det til tider har vært vanskelig å holde 1-metersregelen, så har vi unngått smitteutbrudd på skolen. Jeg håper det fortsetter slik. Det er krevende, og frustrasjonen for ansatte og elever kan til tider være stor.

I en tid hvor det mørke kan oppleves ekstra mørkt, hvor vi er mer isolerte fra hverandre, kan vi alle oppleve å bli frustrerte og redde. Heldigvis ser jeg også masse energi, arbeidsglede og lidenskap – hos ungdom og voksne på skolen.

La oss håpe at 2021 blir året der vi etter hvert kan gå mot mere normale tilstander. La oss håpe vaksiner og menneskehetens kunnskap om smitte og sykdom bidrar til at vi kan senke skuldrene. La oss håpe at reglene som vi nå må ha, kan slippes opp, munnbindet blir et minne, at vi kan reise dit drømmene våre bærer oss.

Jeg ser fram til den dagen vi kan åpne Agora for alle og kantina kan bli det samlingsstedet hvor vi kan treffes på tvers av klasser og trinn. Jeg ser fram til den dagen vi kan møtes på foreldremøter. Jeg ser fram til den dagen skolen igjen kan være den sosiale arenaen den bør være. Det stedet vi jobber for at alle elever skal erfare samhold og fellesskap.

Jeg ser fram til den dagen statsministeren står på pressekonferansen og forteller det norske folk at nå kan det klemmes. Jeg ser fram til å gi akkurat deg en god klem!

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul!

Juleklem fra
Simen Aas Løwer
Rektor

Til toppen