10. trinn - Innsøking til vgs (MinID pinkoder)

Innhold

Alle 10. klassinger får i disse dager MinId i posten. Pinkodene må være med til skolen når elevene skal registrere seg i Vigo og søke videregående opplæring.

Vi anbefaler elevene å ta bilde av pinkodene med mobilen. Ta også vare på brevet! Brevet blir levert til den folkeregistrerte adressen, og det er viktig at postkassen deres har ungdommens navn på, ellers kan dere risikere at brevet ikke kommer fram.

Innlogging i Vigo

Pinkodene må være med til skolen når elevene skal registrere seg i Vigo og søke videregående opplæring. Alle elever må ha en bruker i Vigo. Vi oppfordrer elevene til å lære seg fødselsnummeret sitt (11 siffer) da det er en del av innloggingen til søkeportalen Vigo.

Vær oppmerksom på

Har elevene registrert seg før, f.eks. fordi de har jobb og skattekort, er det ikke sikkert at det kommer brev i posten. Da har de BankID som de kan bruke. Fint om dere sammen sjekker at elevens telefonnummer og e-postadresse er det som står i Vigo.  Skulle dere av en eller annen grunn trenge nye koder, må dere ta kontakt med difi.no.

Prosedyre for innsøking

Vi har satt av tid til søking i uke 6-7 for ordinære søkere med frist 1.mars. Noen elever blir søkt inn innen 1.februar og skal ha vedlegg til søknaden, det har jeg oversikt over og tar kontakt med de det gjelder. Informasjon om dette er gitt eller kommer etter hvert til de dette gjelder.

Trine Røed-Larsen
Rådgiver
E-post: trine.roed-larsen@larvik.kommune.no

Til toppen